Tillbaka till huvudsida
 för RIPAMFK

       

Den andra helgen i maj. Då brukar vädret vara som bäst på hela sommaren. Det var Jeppe Olsson i MFK Snobben (men som även är medlem i Ripa förstås) som kom med denna utmärkta idé för ganska länge sedan.
När 10-dagars-prognoserna för vädret visade sig så lovades 10-15 meter i sekunden och allmänt dåligt väder men efterhand som helgen närmat sig så har prognoserna blivit allt bättre även om det inte blir högsommarväder.

Säkerheten är en viktig bit. Inhägnad depå så att åskådare och motionärer inte av misstag kommer in bland planen.
Sjöstövlarna är varma och de kommer att behövas under dagen.
Arrangörerna har till och med fixat en räddningsbåt i fall någon skulle landa långt iväg.

Nummer två för en lyckad dag är förstås fika och korv - eller är det viktigare än punkt ett?

Först upp i luften var en Multiplex Magister - i hast försedd med lånade pontoner under fredagkvällen. Därefter var arrangerande Danne Olsson i farten med sin Mini Magic Extra som lånat sina tofflor av Mini Magistern - som även den fick flyga under dagen.


















Vi var några modiga flygare men det var nog ännu flera modellflygare som - trots att de har plan - lyckades hitta på någon ursäkt att inte flyga.

Någon sol fick vi knappast se under dagen men det var flygbart den mesta tiden med enbart väldigt lätt duggregn någon liten stund då och då - om man kände efter. Vinden kunde vi definitivt inte skylla på. Som mest var vi nog uppe tre samtidigt i luften men det var flera plan som hade över 5 starter under dagen.

Söndagen kom med ungefär samma gråväder fast efter den första morgondaggen så var det helt torrt i luften.
Vi fick lite besökare från Karlskrona som tyvärr inte hade några plan med sig denna gången. Det finns sjöflygplan även där och vi får hoppas att det kommer många RTF/ARF Cessna från TT/RC-maffian vid nästa sjöflygträff.

De unga åskådare var väldigt koncentrerade - De lite äldre hade mycket att prata om ;-)
 

Kajs fina CUB kom från Trelleborg både i går och i dag. Det är högsta kvalitet rakt igenom - flygplan - förberedelse - flygning.

Det flögs med i stort sett samma plan som på lördagen. Mest flögs "40-trainers" med pontoner och Dannes elmodell i "meterklassen".




















Man kan undra varför den arrangerande klubben bara hade en sjöflygande medlem? I vilket fall som helst så tackar vi Jeppe, Åke J och Åke B för en väl planerad och genomförd träff och väntar på nästa då vi får hoppas på solsken och många flera flygande deltagare. Med tanke på att det inte är så mycket sjöflygträffar i denna delen av Sverige så kan man tycka att det var väldigt lyckat.





















Tackar för inskickade bilder.
Kolla även vad bladet skriver
Till sist så plockades Capricorn fram för premiärturen. Vi har skurit till två Capricorn speciellt för denna helgen men tyvärr så var det bara en som kom ända fram med radioinstallation. Den fick provflygas av ett par ungdomar och den visar sig ungefär lika trevlig som på forum och youtube-filmer.