2 3 8 13 19 Phuket 22 26 30

GOTT NYTT ÅR.
Har du missat gårdagens bilder så finns de här: Nyårsafton 2010 med Kristianstads Modellflygklubb.

Strålande solsken, minus 6 grader och lagom vind plus en aning termik söndagen den andre januari 2011.
Vi meddelade förstås ordföranden så att fältet kunde godkännas - en stor frusen åker 15 meter från huset - helt perfekt flygplats.

Åke var först i luften med en ny kombination:
Falcon Sr vinge på en kul kropp.


Sedan blev det den gamla trogna TT E-Hawk som fick damma av fjorårets damm i lite snabba tryckare innan det blev termiksök på högre höjd.
Wilgan fick bli tredje planet för dagen. Batteriet var innevarmt och det blev långa flygtider med bara lite kraft uttaget ur batteriet. Nyårsafton blev det bara en flygning. Efter att planet stått ute i kylan en halvtimma så var det ingen ström att hämta för start trots att det bara dragit 300 mAh från batteriet.Utan sändarbägar hade det inte varit lika njutbart att flyga. Nu så fryser man inte alls trots minusgrader och lite vind.

 

Jullov? Eller är du trött på ledigheterna och har längtat till friden på jobbet? På Kumlevägen har innebyggsäsongen börjat - rejält försenad.


55 grams 200W klockmotor, 25A fartreglage,1050 mAh 30C 3-cells batteri blir väl bra?
Åke ska fixa sin fådda dubbeldäckare tills på lördag då det kanske är inneflyg i Tianshallen. Servon är kollade så att de vänds rätt = samma som i Discoveryn. Det var lite strul att få igång fartreglaget men när trotteltrimmen var nollställd så gick det alldeles utmärkt.

Mallar till en eller två Fledgeling på gång.Mats rapporterar att våren är på väg till flygfältet och snart blommar Göken.
Onsdag kväll - Åke har just beställt batterier som Skånehobby lägger på brevlådan nu för att de ska vara framme i Fjälkinge på fredag. Vi utmanar alla att komma till Tianshallen på lördag kl 14-17 för att flyga kameran av bladets reporter. Ta på lämplig reklamklädsel för modellflyget och visa att vi är aktiva.

Mats håller på att fixa en Mini Malibu till på lördag och så är Getingen "nästan klar"...............
7 januari - fredag är ju trevligt - klämdag är trevligare än det låter - solsken och kramsnö är väl två ord som låter väldigt positiva och sköna - så skönt att man måste ut och flyga - ingen att hålla i kameran tyvärr.
Lördag den 8 januari. Regn och gråväder. Då uppskattar man inneflyg i Tianshallen.
Bladet har varit på Bengt länge om att få komma och göra intervju med den 40-åriga klubbens ordförande. Det passade inte i somras men nu var det ingen återvändo.
Owe berättar gärna om alla modellflygets varianter och avarter ;-) Uffe har total koncentration på sin J35 med snygg lackering.
Och ändå så blir det till att åka hem efter limpistolen....
När nu limpistolen ändå är varm så kan man ju lika bra återmontera motorn som inte gillade ett takbesök menar Åke.

Och då har Jeppe redan rensat bort gammalt överflöd av lim och depronrester.David nöjde sig inte enbart med eget flyg utan erbjöd även dubbelkommando till de som önskade av besökarna som för dagen var rätt så många.


Owe hade som vanligt med sig massor av kärror.
En fledgeling med kanalerna fel för sida och skev.
En 08-pizza - en Rocca och en del annat.

Bladet var ute med artikeln och 4 bilder under söndagen.
Torsdag den 13e - strålande solsken och vindstilla. Åke antog utmaningen om att få första pinnen i loggboken i januari 2011.

Åke fegade och parkerade bilen ute vid vägen. Det straffade sig - efter den första vägbiten höll han på att ge upp och tog sin första flygtur direkt från "kullen" vid husvagnsparkeringen.

Efter ett telefonsamtal med hög puls och svetten rinnande av ansträngning och andnöd så tog han utmaningen på allvar och traskade den långa biten upp till fältstugan.

BESTÄLLNING PÅ GÅNG FRÅN ENGLAND!

Har du något du vill ha med så blir frakten billigare - allt kommer vanligen med lastbilspaket.
Klicka på den blå texten för att komma till hemsidan för att se vad som finns. Även andra artiklar brukar kunna fixas fram från deras leverantör om man frågar. En artikel man kan beställa är radioskyddet av samma typ som Åke använder, alltså det som är fordrat och har arm-muffar. Hör av dig snarast till Mats eller Patrik om du vill ha med något i paketet.
Anledning till beställning är behov av utrusning för ungdomssatsning på sportlovet.

Owe i Asarum sitter med ett skadat knä. Han hälsar att han kan bygge och skickar en bild på sin senaste skapelse - Guld-rockan.
Onsdag i Degeberga. Åke har fått "en blodig tand" och är numera elflygare. Lågt och sakta i svängarna är fortfarande ett bra recept och två och ett halvt batteri på första riktiga inneplanet innan det är dags för första stora reparationen orsakad av en elak handbollskorg.
Mats var snabbt uppe med sin för kvällen trimmade kamera.
Här är det dags för "rotfyllning" - definitivt en åtgärd som Martin är van vid. Lagningarna är många och i flera lager.


Mats var mycket nöjd efter att ha lagat en Flybaby. Ett havererat kretskort i en fin modell kombinerat med en hel mottagare från en pajad modell.
Resultat är "i skick som ny fast bättre."
Sten är en trogen inneflygare. Han har inget till övers för kyla och vinter utan är flitig inomhus tills våren och värmen kommer om några månader.

Åhusflygarna var som vanligt flitigt representerade i luften. Ett par Spider flög som vanligt.
Hej från ett soligt o trevligt Thailand. Sänder över några hangbilder från sydligaste Phuket. Flygfolket här e mycket trevliga, lånar ut sina saker. Det stora problemet e ju om man landar lite för långt ner i backen, finns ju ormar o andra otrevliga djur. Inte hänt mig ännu som tur e.

Ha det gott där uppe, för här e det otroligt fint o varmt.


Mvh Micke
Lördagen den 22 januari. I dag är första lediga dagen då det gått att köra in på flygfältet.
All snön har inte smält och den som ligger kvar är så kompakt att man lätt kan köra bil på den utan att sjunka ner något.


Som vanlig så behövs det lite justeringar om man flyger metanolare. Denna gången är det tomgången som ska justeras mer än vad radiotrimmen klarar av.


Spisen är i full fart men rummet har inte fått upp temperaturen riktigt än. Kaffet hemifrån är varmt och lite bullar är inte heller fel innan flygningen.

Dagens "mission" var främst att provflyga klubbens nya skolplan inför sportlovet som närmar sig med rasande fart.
Det är en kopia av Multiplex EasyStar - en av många kopior på "världens bästa nybörjarplan".


Ska tyngdpunkten ligga lite fram eller bak?
Kvalitet och pris hänger ihop men med en tight budget så är detta ett bra alternativ. Det kommer nog att slitas ut några sådana plan om vi väl får igång ungdomsverksamheten.
Mats hade smugit med sig sin Stick och observant som man är så fanns det inget alternativ annat än att visa att det kanske är vinterns sista chans att flyga med skidor. På baksidan fanns det ett stråk där det gick fint att starta.
Naturligtvis så blev det även landning - någon stackars centimeter över staketet mot lök-åkern och så ner på snön !!!!


 
Onsdagsflyg i Degeberga den 26 januari.Olika sorters KONCENTRATION.

"Styrelsen" har alltid lite att prata om. Det är inte enkelt för en förening att få tillgång till nödvändiga lokaler för verksamheten.
Tyvärr så hann varken fotograf eller kamera med i den rafflande combaten mellan Kalle och
Åke.

Det var inte plan mot plan utan plan mot plan-hämtare.

Båda planen hade ungefär likartade skador - Åke lagar med 7-tums spik och rejäla gummiband.
Nu börjar det ramla in grejor till sportlovets juniorsatsning.

Inkommet till förslagslådan.
"Sverigekepsen" alternativt "Guldlock" alternativt "SMFF-kepsen".

Obligatorisk huvudbonad på Ripalägret?


 
Söndag den 30 januari. Strålande solsken och perfekt flygväder om man inte är en flyttfågel som hellre håller till söderöver - eller burfågel som flyger inomhus.Är man spritflygare så trivs man med bekymmer, verktyg och eter. Till skillnad mot förra helgen så hade Signe nu skickat med Mats en mössa att ha på huvudet. Åke däremot har tagit fram sommarkepsen.
Åke har äntligen fattat att det är på vintern man ska använda radiomuffen så nu kan han leka hur länge som helst - eller till soppan tryter och han måste landa.


Av med muffen och in i Liviushallen men där fanns ju Kallemed sin P47 som hade flammor från motorn.
Vem vinner? Kalle förstås som tar en stor tugga av Åkes undervinge så att Åke får åka hem och laga.Ett annat lovligt villbråd är Patrik som inte längre är ordförande - alla man får att ackera!

Var det någon som tvivlade på att modellflyg är en sport?

 
Appropå huvudbonad på Ripalägret har jag också ett förslag !!!!!!
Hjälmen är min fars då han gick på flygskola på Lindarängen 1916. Kolla bakgrunden ! Gult flygplan .......
Hjälmen hänger numera i min "Flygarbar".  Hälsar Sten