Tillbaka till huvudsida
 för RIPAMFK

Översikt bildreportage      

Anders bilder från årets första skolflygdag utomhus den 26 mars 2011

Här ser vi dagens äldsta och yngsta deltagare.
















Sten började modellflyga för bara ett par år sedan, men har är inte på något sätt nybörjare. Han har flugit i stort sett allting som är värt att flyga och pensionerades 1988 som SAS-kapten på jumbojet Boeing 747. Här kan man nog inte säga att man blir som barn på nytt med modellflyg. Sten har nog ett av de yngsta sinnen bland oss i klubben och har egen hemsida samt förser sina kompisar med underhållande veckomail varje fredag. I dag var första uteflygardagen för året så sten började lite försiktigt med sin Wingdragon.
Det var första flygning med dubbelkommando för denna modellen så det blev en hel del knappande på Futaban för att det skulle fungera.














På väg ut till start till sist.


Mats hjälper till att släppa iväg modellen första gången.

Det är lite svårare än vid datorn. Här kan planet få för sig att flyga bakom ryggen och då får man SE UPP.

En olycka - vingen satt inte så hårt mot kroppen så den gled ut när planet var högt upp - det såg ut som en stor propeller alltihop när planet dansade ner. Ingen större skada skedde - men det har gått någon kugg i ett skevservo så det blir ingen mer flygning i dag med det planet.

Mats värmer upp med sin Super Sportster innan han drar igång med skolflygningen själv.

Med så många flygplan så måste man förstås ha en vakthund ....














Har man inte tillräckligt med egen päls så får man värma sig med en "muff" till Radion. Fingrarna kan bli väldigt kalla, speciellt om det blåser lite.
















Åke var förra årets flitigaste flygare på fältet men åldern tar nog ut sin rätt så nu vill Åke helst har solsken och värme för att åka ut till fältet. Är det kallt och ruggigt så åker han hellre till gymmet och umgås med spinningfolket.



















Det fanns mycket fina plan att titta på.

Här har vi en Piper CUB som ser landskapet för första gången detta året. Det är en hel del som ska trimmas in för att få en säker flygning. Bränslet kan ha ändrats under lagring så en tanks körning på marken är inte fel efter en stunds vila.

Vem var det som myntade uttrycket -

GUBBAR FLYGER CUBAR.