Direkt till 5 6 9 13 16 20 26

Onsdagen den 2 november bjöd MFK Snobben till grillad korv på fältet.
 

I Degerbergahallen blåser det inte heller och risken för regn är minimal, men sannolikheten att det blir någon nygrillad korv är liten om man inte drar sig bort till gatuköket. Ett helt dussin piloter var det som slöt upp i kväll.

Helt upp åt väggarna flög Dick med ett nytt farligt plan. Samma färg som miljöfarligt gods - men det kan man nog ta lätt på så urfräst som det verkar vara.
Leo verkar satsa på lite kraschtåligare tyngre saker.


Det hade kanske varit något för Martin som får bistång med lagningstejp av Jeppe som alltid ställer upp fast han inte är så bra på att krascha själv.Lördagen den 4 november och på Ripa lyser solen - med sin frånvaro. Åkes nya JBA 46 får här sitt luftdop efter en varsam inkörning hemma i trädgården.


Det blir några rundor lågt nära och sakta i svängarna som vanligt, men i dag var det sikten som begränsade svängarna.
Desto roligare hade våra vänner som busade hela tiden.

 
Söndag 6e november - inte dimma som vid Lützen 1632. I dag kunde man se solen genom diset och genast var det mer än 10 flygare på fältet.
Alla Helgons dag var det i går lördagen den 5 november och Halloween var det i måndags den 31 oktober men det är många som är förvirrade och blandar ihop detta.
Lars T är inte som andra - han ska ha mera. I detta fallet två trainers ihopbultade till en två äldre Magnum 46 lär det sitta i skapelsen.


Åke som är så förtjust i Discovery att han till och med har älsklingen på tröjan hotade med att bygga en Discovery av tre modeller.
Mats var inte helt koncentrerad - tankarna var på väg till Träne där det stod en tårta och väntade.
Elflyg är melodin om man inte råkar kortsluta batteriet vill säga.
Paul flyger en minimodell från HobbyCity. Denna GeeBee R3 är ingen nybörjarmodell men med et stort sidoroder så går det lätt att flyga alla manövrer man kan flyga i bra fart.

Fördelen med el är att det inte är någon förgasare som kan bråka - och  bråka och bråka. I stället kopplar man in sladden och flyger- och flyger och flyger. Ett 850 mAh 3 cell Lipo verkade vara för evigt till den lilla GeeBeen.
Onsdag i Degeberga - ett gäng gossar lekte med sina fina flygetyg.

Tre aktiva bröder med hemmabyggen

och ett gäng gubbar med ARF-er och RTF-er

 
10 november - Mårtensafton - Skånes alldeles egen högtid - det vattnas i munnen bara av att tänka på den goda Svartsoppan doftande av Sherry och Cognac, tallriken kantad med den läckra gåslevern.
En annan Mårten gås Var Nils Holgerssons flygmedel på sin geografiska tur runt Sverige jagad av den elaka Smirre räv.
Egentligen är det Den helige Martin av Tours, från Ungern (Romers Soldat) som har gett namnet för den 11 november.
Hootenany Singers låg tre veckor på svensktoppen 1968 med sin låt Mårten Gås

El Greco 036.jpg
11-11-11 - en sådan dag måste vi ju har lite bilder från flygfältet och Åke är förstås den som ställer upp!
Som synes var det en bister dag. Nu har vädret vänt från varmt och fuktigt till klart och svalt.Det lovas fina kalla soliga dagar framåt - i varje fall i morgon lördag är det prognos för solsken så det är bara att plocka fram långfillingarna och sändarväskan.
111112 - solsken och fint flygväder om man inte är känslig för lite svala vindar. Det blev lite dubbelkommandoflygning med Grauphner Elektro UHU.   Det bjöds även på IMAC förevisning med en CAP som hade en 30 cc glödstiftsmotor.


Alvar visade upp sin nya fina obyggda Arrow 3D från Blackhorse och inköpt på Skånehobby efter inspiration under en Ripavecka ett par år sedan.
Nu ska det flygas först så att det går fint med motorseglaren sedan kör vi väl DK med Arrowen.
13 november - FARS DAG - hur många pappor blir uppvaktade med en ny modell och utskjutsade till flygfältet för picnic med familjen?

Det blev nog strumpor och inneskor så en tur till LIDL för egna inköp :-)

En "hjälpande hand" med två klämmor och upplyst förstoringsglas var ett av fynden. Ett annat var ett USB-headset som är mycket praktiskt när man Skypar med likasinnade, och så en grovdammsugare blev det akut behov efter att jag fått ett renoveringsprojekt "på halsen".

 

 

Gammal färg, klädsel och diverse olika limsorter.
Det blir många timmar och sandpapper innan modeller blir trä-ren så att man kan avgöra vad som behöver bytas ut innan den kan återställas.


 

 


Onsdagsflyg i Degeberga den 16 november. Snart årsmöte men innan dess är det förhoppningsvis fint helgväder.
Först lite bilder på oskadade plan ;-)


Och ett par flygbilder...


Sedan så kör vi lite reparationer.....[13:54:39] Paul Thuresson: Sänder soliga och varma hälsningar till Ripa mfk. Befinner mig i Thailand och Pattaya. Ikväll har jag varit på modellflygfältet inne i Pattaya och kollat på duktiga Rc helikopterpiloter och deras otroliga uppvisningar. Här fanns även en del elflyg. Mvh Paul

20111120 - 10 grader varmt, uppehållsväder och bara 3-4 meter i sekunden.
Åke utnyttjar alla tillfällen. Kaj underhåller "IT-systemet"


Man ska inte vifta för mycket på svansen om ARFen inte har stiftade gångjärn.


DEN ÄR HEL ! Kom och fota säger Åke efter en lit tuff landning som kanske blev fångad på film.

Man får inte taxa i depån säger Åke så det är lika bra att lyda och bära ut modellen.

och så Och så är det lite dubbelkommandoflygning med Alvars Grauphner Elektro UHU som inte kom med på bild denna gången.

Måndag den 21 november. Årsmöte för Ripa MFK i Kristianstads Järnvägsmuseums lokaler.

Mats, Mikael och Kaj skötte föredragningen och protokollföring föredömligt smidigt och snabbt samt redovisade lite nya regler för försäkring och godkännande av flygområde. Efter punkterna i dagordningen så visade föreningen sin uppskattning till våra trevliga töser som alltid hjälper till. De deltagande röstade med stor majoritet igenom att även Signe självklart skulle vara hedersmedlem i klubben trots att Mats menade att hon ändå var familjemedlem.

Kvällens hembakta vaniljbullar var helt oemotståndliga tack vara Signe.


Leo visade upp lite utrusning som ska sitta i Hempel-CUB:en som vi fick se i somras. Till nästa år så ska det vara klart att flygas med den. 4 separata mottagare med egna strömförsörjningar ska se till att planet flyger säkert även om någon del mot all förväntan skulle fallera. Tyvärr så var det inte helt bra ljus för att visa upp en snyggt ingraverad logga på motorn.

Onsdag den 23 november - det var ett par ute och suddade på fältet i dag.Det verkar vara tur att man inte åkte till MEDIAMARKT och handlade ny kamera som en viss flitig fotograf har gjort ;-)
16 megapixlar och över 4 megabyte stor bildfil .................
Men det blir nog bättre när alla inställningar blir rätt.
Och så lite kvällsflygning.                                                            STÖRSTA MÖJLIGA KONCENTRATION!


Och här var det ...........................................

Många leenden i luften
Uppnosig?

 
SMHI har stormvarning för norrland till helgen.

Berit ringde och bad oss lägga omkull borden innan hon kommer till Ripa i helgen! Så nu är det gjort för säkerhets skull!
Mvh Mats

Och för Åke med jämlikar så är infon att solen ska skina över Ripa på lördagen :-)

Det var inte så många piloter som ville leka med Berit.

Däremot var "Kvast-Hilding" i full fart med höststädning och underhåll. Han är vältränad med svabben hemifrån säger han. Spisens rökgasspjäll hade lossnat och lagt sig på sne så det fick bli renovering.

En ville i alla fall leka med flygplan - en väldigt kort filmsnutt blev det men fotografen klagade på att det gick lite för snabbt i medvinden ;-) Det blev en "svartflygning" - loggboken var blockerad.....

Några som ville leka var fyra glador som busade med ett par kråkfåglar. Tyvärr så segade de sig bort när jag stannade bilen för att få upp kameran.


 

 

Den siste november i Degeberga.