Onsdag den 2 november bjöd MFK Snobben på grillning med flyg. Bitte vet vad frusna gubbar behöver - KAFFE! - TACK.

Första bilden är en aning på sniskan. Det är inte helt lätt att komma ner i gräsrotsnivå och kunna sikta ;-) Uffes akrobat väntar på att piloten ska få ner korven innan det blir flygning.

Ludvig var flitig på dubbelkommandot och det blev många turer med klubbens "ny-pimpade" trainer som fått stället ändrat från nosställ till sporre samt fått motorn roterad.
Som vanligt flyger en 40-trainer helt underbart mellan träden och buskarna.
















Även Åkes 40-trainer är pimpad med framflyttat huvudställ och sporre jämfört med originalets noshjul. Åke är snäppet värre med rejält större hjul för buskflygning som han demonstrerade så att det sprakade i buskarna - alla undrade om det inte hade varit lämpligare med en röjsåg ;-) Åke var nästan "relisjös" och sa att mest var guds förtjänst att planet fortsatte flyga efter närkontakten.




























Owe från Asarum hade ett par modeller i luften och dagens vindstilla väder passade fint för flygning inom synhåll så båda modellerna var lika fina när de skulle hem efter några flygningar.














 

Förutom detta så flögs det FUNBAT och godisbombning.

Ljusförhållanden var svåra för fotografering vilket klart syns på den underexponerade andra bilden som i original från kamerans automatik såg ut som ett nattfoto.