Direkt till 5 6 8 13 15 20 22 27 29

Owe skickar månades fösta bild av hans 126:e RC-plan och heter Buzzard, är 1,6 meter mellan vingspetsarna och har en Enya 40 FS i nosen.
Buzzard är en hök eller egentligen ormvråk.
Lite sökningar på nätet hittar ett plan som heter Buzzard Bombshell som finns i 72 och 50 tum (183 och 125 cm) spännvidd. Men denna modellen är nog inte alls samma plan. Vi får höra med Owe om han har mer uppgifter om planet.

Min Buzzard fanns som ritning i liten skala i Model Airplane News 1998 tror jag. Konstruktören heter Tim Bucher.
Mvh Owe

HELT SLUT - tror att det var minst 12 juniorer i hallen i kväll säger Mats.


Allt från rena nybörjare till avancerade piloter.

Så klart fanns det lite mognare gardet också på plats.Kaj kände nog inte att han hade gjort sig förtjänt av kladdkakan i måndags så han passade på att fixa ett renoveringsprojekt till nästa byggafton.En solig och fin lördag men jag valde att bygga lite på mina nostalgiplan Viking och Falcon 56 i stället för att flyga. Vi får se om det kommer några flygbilder från Ripa i dag.

Kaj har funderat om han kan ta något bra med sig från golfbanan - en säsongstävling för lördagar föreslås - golf är det förstås som gäller så nu blir det till att fixa ett lämpligt plan att "bomba" med. Förslaget är 17 tävlingstillfällen mellan 1 maj och 31 augusti. Man får räkna de 5 bästa tävlingarna där man summerar avståndet från "målet" till där "bomben/golfbollen" hamnar (träffar?) - den kortaste sammanlagda sträckan vinner. Alla plan som orkar lyfta och släppa en golfboll är godkända. Nu ska det bli kul att se om någon kommer med en Stuka eller B17 med FPV till bombsiktet. Kanske en dam-buster som sätter motspinn på bollen så att den stannar och gräver ner sig på målet ;-) En guldpeng i tävlingsinsats och fina priser när tävlingen är över för säsongen lockar till träning.

Förslag på ännu mera skoj finns inför sommaren kommer från Mogens som är utsedd som tävlingsledare på årsmötet. Pricklandning med looping för förbränningmotordrivna flygplan - 4 tävlingar från 30 maj till 26 augusti med pris efter varje tävling samt totalvinnare efter sista tävlingen.

Det ser kul ut inför kommande säsong med många juniorer och skoj aktiviteter. Kommer det att bli ett rekordår? Loggboken har gått från ca 4000 loggade flygningar för 10 år sedan ner mot runt 1200 och nu stigande till nästan 3000 starter förra året.
Vindarna har vänt och det är 12 grader varmare än i går trots det är det ett riktigt hundväder. 


Skidor är ingen nytta i den mjuka pudersnön så det är kaststart som gäller och att försöka landa så mjukt att stället håller.
 
Måndagsbygg den 6 februari

En liten till grabben och en stor till gubben. Det var faktiskt 4 juniorer och byggde - och en del depronkarvande.
Onsdagsflyg


Gott om juniorer - och snart är det sportlov.


Nyrenoverat skolflygplan till fina dagar på Ripa.

Och så lite "normalt" inneflyg.
Lördag den 11 februari. Gässen är tidiga men får vända en bit norröver och komma tillbaka till våra nästan nakna fält för att beta och vänta på värmen. 
Vinterbadare i ån och 30 meter därifrån åker det barn på skridskor i en grund vik i havet.
Solen sken och vinden var svag så efter lite uppmuntran så plockade Uffe fram en deprondrake som vi flög efter några timmars limmande och slipande på en balsakärra.


Fönster i cockpit klippta från en kartong till ett headset. 


Det blir inte långa flygturer när fingrarna fryser - två batterier fördelade på två piloter.
Sista måndagsbygget innan sportlovet. Både balsabyggen men också MYGGAN att visa upp och tävla med nästa vecka.

En ny onsdag i Degeberga.En donation av resterna efter en "Cat-fight" i Svalekroken resulterade i en fint flygande maskin reparerad av mästersnickare Persson.

Kaj är en annan mästerbyggare och lagare i klubben till stöd för juniorverksamheten.

En annan modell som har lite lagningar är en annan Kajs leksak.
Skovbyarna är alltid aktiva.
 
SPORTLOV 2021 - Start måndag med hela eftermiddagen bokad. Vädret var helt perfekt med solsken och någon minusgrad. På väg till Degeberga mötte vi 2 stora traktorer och vi såg resultatet - ett stort fält med ny dukning så att det på håll ser ut som en stor sjö.

Uppslutningen av juniorer var inte överväldigande men de minst fem som var där fick flyga mycket. Mats fick ett hörn att flyga dubbelkommando med den nyaste junioren.

Depronplan och Lucy med gummimotor var i stort sett lika skoj.

FUNBAT funkar även inomhus - men man ska helst vara några stycken samtidigt i luften. Det snickas ju på måndagarna så snart kanske?

Sportlov men inget vidare flygväder.

Tur att första tidningen i min nya prenumeration kom i går. Det är den tyska tidningen FMT som i detta marsnumret hade "alla" nyheter för 2012 samt en ritning med byggbeskrivning.
För tillfället är det balsabygge som gäller för mig men det finns kanske någon som är intresserad av Depron?
Denna "fighter" verkar trevlig av olika orsaker.

- Uppbyggd med "lådkonstruktion" som innebär 12 mm deprontjocklek som väl bör tåla en hel del misshandel.

- 2-motorig så det bör kunna finnas resurser för den vill ha en snabb skumbit att busa med. Över 350 W på ca 600 gram bör vara fullt möjligt.
Är du intresserad av mera information så läs eller kolla bilderna i artikeln under "artiklar".
Onsdag i Degeberga. Bladet hade fin annons på tisdagen så nu var det fullt hus. Halva hallen var befolkad av Lucy byggare och flygare medan RC-flygarna fick samsas i andra halvan. Simulatorn var också flitigt använd.

                        LUCY    -      SIMULATORFLYG        -        DEPRON-RC     fick samsas om utrymmen.


 - Att "bygga" i det här fallet är precis "lagom".
 - Det jobbiga är att veva upp motorn.
 - Det svåra är att trimma så att man får planet att cirkla precis under taket i över 30 sekunder.


Flera ledare hjälper till. Vi behöver flera föräldrar som är entusiaster för att sänka medelåldern även om våra seniorer är unga i sinnet och gärna leker av hjärtans lust.Mer än tio nya namn bådar gott för sommaren.
Sportlovsveckan har varit blåsig men ett par timmar då och då har varit flygbara. Solen har skinit i stormen flera dagar och på söndagsförmiddagen var det lite flygning på Ripa i nollgradet väder.

I bygglokalen i Nymölla har det lackats med gamla saker utspädda med thinner. Ett par timmar åt gången är max innan huvudvärken stoppar aktiviteterna och en stor runda i friska luften behövs.

Plastklädsel som stryks på och krymps var en revolution.

 

Sista söndagen i februari ett par markbilder från Ripaoch en luftbild från Nymölla samt bild på kameran som på annan plats fixade bilden.

Och så var det måndag med bygge i Degeberga.
Göran bygger Lill-Johanna


I depron verkar det snickras FUNBAT.
Och snart är det påsk - men är det inte käringen som ska flyga på kvasten?

Och så ska kaffehurran och kakorna hänga på kvasten - var tog katten vägen?

Övertid - ett skott i februari - månadens klart sista bilder.


Vart tog bilderna vägen? - bara 2 på kortet....

Två helkoncentrerade piloter som nu börjat använda halsrem. I somras var det inte så viktigt med en gummianka och ett stort fält, men nu är det mindre utrymme och mera precision.


Magnus sticker ut hakan och en långantenn.