Direkt till 4 NM 8  11 RIPAVECKAN Kivik A-M 25        BILDÖVERSIKTEN

Hej!
Här kommer några bilder från Shootout-12(RCFF) i Hultsfred som togs i lördags.
Träffade LEO med sin 1/3CUBSegelmodellen hade en spännvidd på 6m.
Det mest imponerande tyckte jag var en norsk pilot med ett 2-turbin jet-plan. Mycket fin flygning men dyrt plan, kostade närmare 200000:-, de ska va norrmän till sånt.
Mvh Owe

Och från M(rjJ)ats kommer en film med Ripas färger.
 
Rättelser om Hultsfred:
[14:42:13] Mats Johnsson: där är ganska fullt av fel... Leos cub är 40% inte 1/3, seglaren är halvskala och 7 m spännvidd, och det är Kalle Nilsson som har gjort flagghissningsfilmen, och Geir Flesche's fantastiska A-10 har kostat närmare 350000:-
[17:00:00] Mats Johnsson: seglaren tillhör Kenneth Eriksson, en klubbkompis i MRFS, och den har jag kånkat på tillräcligt mycket för att veta hur stor den är... :)

Åke har varit och tittat på midnattssolen - han hamnade i tidningen.
http://op.se/lanet/ostersund/1.4854946-harda-vindar-holl-smaplanen-pa-marken

Så ska det förstås se ut!


Micke skickar ett par stämningsbilder från tisdagkvällen.
Onsdag den 4 juli - Lasse Henriksson och Robert Nermfors från Malmö har intagit Ripa och tjuvstartat lägerveckan med denna bild som hälsning.
Sten och Micke får representera arbetsgänget som pustar ut fram mot kvällen när flygarna kommer och vill ha korv och fika.

Var det ett löfte om himmabakat till fikat nästa onsdag?
Det är något helt annat än de vanliga plastkakorna.

Sten visade sin nyaste leksak, en spacewalker som fick premiärturen av Leo som gick igenom så mycket man kan begära av inställningar och kontroller. Hjulkåporna höll inte måttet utan fick plockas bort före premiärturen.
Det är många fina detaljer att studera på det fina bygget.

Flygtur blev det, först utan motorkåpa och sedan en tur med kåpa fast utan bilder.

Dagens juniorer får representeras på bild av lillebror Otis.

Söndag den 8 juli. I går var vi två som trots regnet hoppades på en bombtävling. Det var ingen vind att prata om och med lite skydd över sändaren så borde det gått att flyga om man inte var rädd för att bli blöt.

Hej där. Det regnade på Ripa så vi fick tiden att gå i "Hangar Svalekroken".......Hälsar Sten och Leo med lite bilder
Söndagen är mycket trevligare och risken är i så fall att man bränner sig av solen. Det är sista dagen av fyra tävlingsdagar på Rinkabyfältet för friflygarna som inte haft det för lätt tidvis med vindar dåligt sikt och regn.
Även Åhusklubben är aktiva på söndagen med jetflyg på asfaltbanan - läppflyget står förstås för den stora delen för de flesta men den behöver man ju inte så fint fält för.Görans trogna dubbeldäckare visade att gubben än flyger bra.

Men om man flyger lite snabbare modeller så får man nog ha steenkoll på grejorna.


Mats skickar lite bilder och info från ´Söndagen på Ripa.

Hej! Det har varit en fantastik fin dag på Ripafältet, tyvärr har inte kameran varit framme för kontinuerlig dokumentation, men några bilder blev det.

Det har flugits, målats, fikats och städats i god gemenskap, allt för att få ordning på "torpet" inför Ripaveckan. Håll till godo!
 Mvh Mats 

Dörrstängare monterad efter 7 års studier av monteringsanvisning
Björn Lager flög både Cub och MustangSten kom ut för att flyga Spacewalker
Vedboden har målats i anpassad färg till övriga depåbyggnader
Virkesupplaget har röjts upp till lägereldsbränsle efter 12 års lagring,

Plåtdörren till sanitetsbyggnaden har slipats och  blivit rostskyddsmåladNu är ladddningsdepån klar att använda till Ripalägret


Anders har talanger som jag avundas. Undrar om han kan hålla en kurs i hur man gör?
Onsdagsflyg den 11 juli efter en dag med regn så blev det fint flygväder på kvällen..Anders är skadad i armen och får landa tvärt efter ett par minuter när nerverna spelar dålig symfoni från axeln ut i fingrarna. Tur att det är en lättflugen quad.

Bengt har fått BINGO - men OS-en är inte helt sams ibland utan tjuvstannar i luften. Kommentar bakifrån " det låter precis som han som var och flög i morse i regnet" - mycket riktigt.

Martin flög el i kväll - vad är det som singlar ner där borta?


"Jag vet inte vad alla heter här" - men Signe vet jag och hon är BÄST - hon har godis mmmmm.

Det nya skolplanet ........Mats : "Nu ska jag bara klippa snedvägen över fältet - 5 minuter - sen ska jag flyga MINSANN!!"
En dryg timme senare var klipparen tvättad och installad - MINSANN. Man får ju hålla ord - även om Signe muttrar något om tokiga karlar.
 

23 juli - 12 dagar sedan senaste bilder på denna dagboken - men många bilder har förstås hamnat på sidan för ripaveckan.
Först in med bild är Kaj som verkar ha investerat i en Calmato Sport.

må 2012-07-23 14:46
Calmato Sport flygklar. Set up för lugn träningsflygning
Kaj

Man kan ju undra var för man ska se upp om det är lugn flygning. Eller är det så att Kaj ska hålla på med höghöjdsträning månne?

Eller är det kanske "lågt och sakta i svängarna" som är lugn flygning?

Gör inte som Jonny snickare bara för då blir det ett kort liv för calmaton - men hellre kort och häftigt än långt och tråkigt.

Sorry - det stod ju inte Se upp - utan Set up - men hur skoj är det ;-)

Äntligen onsdag den 25 juli - helt underbart väder med VÄRME så att man har sand överallt efter en tur till havet. Ingen vind och enda misstaget var att inte ha med sig någon klenod att premiärflyga. Men det kommer fler dagar.

En helt vanlig förväntad korvflygaronsdag alltså. Lugnet har lagt sig efter Ripaveckan och stressen är som bortblåst.

Vi har ett par elitsegelflygare som ligger på träning hos oss en period. Alla är väldigt imponerade av plan och utrustning. Denna vinchen har en motor som drar ca 600 Ampere när det behövs.Men allt är inte allvar - man måste få leka lite ibland och kasta runt en diskus för att ha lite skoj tycker Rolf-Erik Blomdahl.


Hysteriskt skoj tyckte Irene det var att ha fått ett eget blingblingplan av älskare Leo. Roligast är förstås att taxa runt så att man har koll på höger och vänster. Värre är det i luften när planet bara är en prick på himlen.

En nostaligi GWS Formosa - ettan så klart.                                Lite stilstudie av ett segelproffs - relaxed flying.

Här förbereder sig Lennart Andersson att dra upp sin termikkärra. Undrar om han köper sina plan på RC-teknik.com ;-)

Veckans pratbubbla - Inte är det solnedgången de tittar på
Fredag den 27 juli. Premiärflygning med RC-Viking från 1958 som är byggd efter ritning i vintras men modifierad för att fungera med dagens RC-utrustning och elmotor.


Tack för hjälpen att fota till våra segelflygarvänner som ligger på sommarträning och lägger ut linor så att Siv nästan snubblar. Linorna är väl synliga orange och trissan väl utmärkt med däck så det var nog inte så allvarligt.
 Starten var inte så dramatisk men en del dyktrim behövdes för att planet inte skulle stiga vilket ju var önskvärt som original med bara sidoroder på enkanals RC-pilot radioutrustningen. Sannolikt är detta planet en del lättare med vår moderna utrustning.

Visst passar det med ljust siden på en gammal modell.

Här är det ca 55 år mellan konstruktionerna men båda modellerna är i VM-klass.

Tisdag den 31 juli - månadens sista dag och i brevlådan när jag kommer hem från jobbet ligger 1300 bilder från ripaveckan. Vad göra på en dryg timme innan det är dags att åka till klubben? Ett bildspel.
http://www.youtube.com/watch?v=HpYYq37l4qE&feature=g-upl