Direkt till 5 12 19 22       BILDÖVERSIKTEN

Lördag den 1 september - vem var det som var fullast i går?
Gert flög "Spaniencalmato" med 2*1400 Watt som kräver lite matning.Lite mera akrobatisk är Jeffs elmaskin.
Malmöflygarna kör nog mest med bensin. Då har man tänstift och kablar att hålla reda på.


 


Leo har köpt en ny leksak. Med teckning likt en segelbogserare i Uppsala kanske?
Svårt att fota med solen i plytet och en pilot som flyger fullgas i stället för snäll promenadtakt.
Felsökning av en "OS som det gått troll i". Efter några vändor med isärplockning av tanken hade gängorna gått så nu är nya tankar beställda för vidare tester.

Jonny flyger sin tyska ESM medan Dick mekar ställ och trottelservo.


Lite av ena halvan av långbordet när det var höstfest med kräftor.
Äta kräftor är tråkigt - då är det bättre med vattenkrig i den fina kvällen med minst plus 14 grader i solen - tycker barnen.

Efter en massa "sjungande" så behöver man kylas av med lite modellflyg.


Det fanns batterier lite varstans att låna så kvällen drog ut.

Har man inga batterier kan man veva gummiband - 151 varv var Ok med 152 var ett varv för mycketLeo skulle prova att flyga baklänges - för det var så proppen var monterad.. Alltså ingen kraft


Mörkare och mörkare blev det - men fortfarande fullt intresse.Söndag morgon.

Fler piloter var uppe och tog en tur med planen.

Medan andra drog sig lite längre i husvagnarna.
Tisdag kväll - det gäller att utnyttja de kvällar som finns innan det blir för mörkt. Redan vid 17-tiden var vi utrullade.
Evert hade preparerat en 3,5 cc bilmotor med en 8*6 propeller - ca 140 knyck med ca 14 meter linor.
Det gick inte att få någon skarp bild i den farten


Det gick undan lite för bra för Micke........Då går det lite lugnare med 2,5 cc super tiger dieslarna. Micke tar sikte på streamern och jagar för fullt.


Evert fick ett nafs i vingen men de klarade upp det och flög vidare.
Mick har hittat en gammal ryss som han köpte när han var ung för 75 spänn. Nu är den inkörd och ska förhoppningsvis tävla nästkommande helg (15/9) på Västkusträffen i Kungsbacka.
Korvflygaronsdag den 5 september. Wreckbender ringde och sa att det var kuliga vindar i toppen av kranen på rådhuset - 20 m/s så vi var nöjda att ha flugit i går och siktar på mildare vindar i morgon. Nio sociala personer var och flög i kväll.
Rättelse - det var 10 personer och Leo flög.
Lördag och blåsigt. 8-15 m/s var prognosen för mest hela dagen.
I Nymölla var det planerat flygning i samband med Möllehusdagen som kördes för första året men som kanske blir en årlig tillställning för boende och de som tidigare bott i byn. Då MFK Snobben varit aktiv i byn så har många av Nymöllas gossar varit modellflygare någon del av sitt liv. Nu blev det ingen flygning men väl lite "display" och svar på frågor från gamla modellflygare som visade för den yngsta generationen vad pappa/farfar sysslat med som pojk.
Söndag och perfekt flygväder. Redan strax efter 8 på morgonen var vi tre elflygare på fältet.

Jeff har en extremt bra flygande Edge från Autopartner
och en extremt snabb arenalinkick som cruisar på ca 150 km/h och passerar på fullgas med minst 100 km/h till enligt en app i smartluren.


Mogens fick väl stå för dagens bränslebrummare. Leo flyger el ser det ut som även han i dag.Vem är det som är pilot?

Tisdag kväll - Wreckbender tränar inför västkust-träffen på hemmafältet Kungsbacka på lördag.
Onsdag den 12 september.
Det var mycket folk på fältet i kväll, en ny junior från närbelägna Härnestad kom och provade på att spaka själv i kväll, skoj skoj! Martin flög tills gatljusen tändes. Tre damer i kiosken, sålde slut på korven i kväll. Mvh Mats.Och så var det torsdag med fint flygväder.

Bengts El-Calmato och massvis med tutande tranor på väg söderut i skymningen som kommer tidigare och tidigare.
Mitt i september - är det höstmånaden?
Solens skiner så det blir lite intrimning av "Hönan Agda". Lite kallt i vinden så en mössa behövdes.

Allt gick bra tills fullgas skulle testas ..
9 skruv och 22 timmar gammal limfog var inte tillräcklig. Det får bli mera skruv och "vinkeljärn"

Efterlysning! Motorlucka i balsa - klädd med transparent mylar.
Fotoförsök i motvind var inte så lyckat - planet kom rakt mot kameran så att den gamla Graupnerklädseln på vingen fick en stor spricka - Agda mister ännu en fjäder.
Onsdagsflyg den 19 september.

Som synes en väldigt fin höstkväll för modellflyg - eller samkväm för de som har glömt sina modeller hemma.

Visst är han lik Jonas Gardell .... Nej - inte på det sättet kanske? Det är spakgreppet och hur lite man rör spakarna när man flyger som är av intresse inför köp av simulator.

Det var fullt på parkeringen och "kiosken" som vanligt. Nygrillad korv och kaffe är smasken i hösvinden.

Det var klubbmöte som varade till kl 22 för de som hellre pratar än flyger.

Lördag den 22 september.

Man kunde åka ångtåg till Åhus i regnet, titta på brandbilar, veteranbilar och annat skoj. Men regnet var nog en orsak att det inte dök upp så många utställare på Järnvägsmuseets öppna dag som det brukar göra.

Inomhus var det bara ett fåtal bord tomma och som vanligt var modellflyg med simulator en del tillsammans med modelljärnvägar, andra modellbyggare och radioamatörer på plats. Simulatorflyg och försäljning av flugor var aktiviteter och så förstås svar på frågor.

Det var höstavslutning för Snobben i Nymölla men vädret var ju inte det bästa med 23 mm nederbörd på den utsatta tiden. Förskjuten några timmar kom det igång lite aktiviteter i alla fall men nyrekrytering var det inte så mycket med.

Trots regn så var det kanske ändå den mest aktiva dagen på hela utesäsongen? Tre metanolplan och tre små elplan flögs det. Fast höjdpunkten var väl som vanligt den grillade korven.

I "brevlåddan" kommer ett bidrag från Asarum. Vem annan än Bror-Owe har numrerat alla sina RC-plan sedan allra första bygget och för register? Senaste bidraget är en parasollvinge.  Hej! Snart börjar inomhusflyget och jag har förberett mig med #130 Star-Depron och en egen konstruktion # 131 IBIS spv 600 vikt 85 g och motor 5 g. I"hangaren" finns sedan förra säsongen #122 Star-EPP , #125 Progress och #127 Smart Dart. Vi börjar den 6/10 i Svängsta-hallen kl.15-17, kostar 20:- Välkommen! Flyghälsningar från Owe i Blekinge.