Direkt till 8 12 16 19 24 28 31    BILDÖVERSIKTEN
Dagens vindstrut

På Ripa verkar det blåsa fast vid havet ett par km bort är var det alldeles vindstilla.
Onsdag den 5 december och vintern har tagit ett rejält tag om Degeberga. Men i idrottshallen är det full fart på kvällen.

Andersson är trogen långantennradion.

Doktor Leo kan både multirotor och enkelmotor.

Johan från Åhus med Champ

Här kommer bild som visar vinterväder på Ripafältet fredag den 7 december, det kan bli flygväder i morgon lördag och då blir det spår på fältet.

Mvh Mats
Lördag med strålande sol och svaga vindar = perfekt flygväder!
En knapp decimeter pudersnö över en svag skare som räckte för ett lätt plan på under kilot krattades snabbt upp för startbana. Landning var aningen värre med väldigt kort rullsträcka ;-)
12-12-12 och minus 12 grader utomhus. I dag är det många som gift sig - och hoppas på att de lättare kan komma ihåg sin bröllopsdag ;-) Om man inte har någon större fest så kan man tillbringa kvällen i Degeberga idrottshall med sina leksaker tillsammans med trevliga lekkamrater.


Kaj har passat på att bygga en ny fin dubbeldäckare som konvalescent.
Söndag den 16 december - ännu en fin flygdag - om man inte har allt för stora krav på sikten vill säga.

Som vanligt på helgen så blir det lite motion med jycken. Och koll så att vägen är framkomlig så att vi inte behöver ställa in julafton ;-)
Lite inskickade bilder: Först ut är Owe i Asarum som fastnat för det lättbyggda.

Hej Patrik! Såg att du var och flög i dimman igår, jag vågar inte, har flugit bort och kunde inte se den mer (2010). Nu har jag "färdigställt" #133 en moddad" Airbender" från en kille i Hudiksvall (Sv. modellflyg/allm/tips sid 2) "plastfolie på depron". Hans modell vägde bara 50g, min väger 78-82g beroende på lipo-storlek (100/160mAh). Spv 620, L=500+80 (Rod). Hoppas nu bara att 5 grams motorn orkar flyga den. Mhv Owe.Och så har vi Per B som tycker att det är blött i snön.
Hej. Bifogar en bild som tog innan jag flög iväg med det, inga problem med flygningen. Den fick flyga lite fortare än vad jag är van med den, första landningen blev snygg men nästa landning studsade den i snön ett par gånger, sedan blev det bra igen. Kul med pontoner, det kanske är min grej. Landningsbanan blir längre och jag kör planet nästan på benen. Svårt att se planet i den gråvita dimman, hade det inte varit pontoner så hade jag tappat bort den.
Ponton hälsningar Per.
Julen närmar sig med flera lediga dagar så det är bara att kolla var det finns inneflyg i trakterna. Snobben har gummitävling den 22e kl 15 i Tianshallen. Det är "traditionellt" annandagsflyg den 26e i arenan 12-14.
Julafton är det förstås flygning på Ripa kl 10 - eller bara glögg och pepparkakor till de som inte gillar att flyga.

Och så har vi lite bilder från onsdagsflyget i Degeberga.
 

Är detta sista inlägget?
I dag är det jordens undergång - ARMAGEDDON -
enligt Maya-kalendern.

Räddningen kunde vara att befinna sig vid berget Rtanj i Serbien som är pyramidformat och har rykte om sig att innehålla en stor guldskatt och även innehålla en pyramid byggd av utomjordingar.

Själv kom jag inte så långt utan fick förbereda mig för undergången med att beundra en fin förmiddag vid stranden med Simon.

I dag är det dan för dan - och jorden gick inte under. Så det fick bli en vindstrut till Leo ;-)

I morgon kl 10 när vi samlas på Ripa så ska det till och med vara solsken och betydligt mildare vindar än i dag. Radio och glödare är laddade så nu är det "bara" att tanka kolla upp och ta sig ut till fältet i morgon förmiddag.
JULAFTON 2012. Mats var rädd att det inte skulle komma några mer än ett par entusiaster. Flera hade ringt och berättat att de hade "plikter" eller inte trodde på att det skulle vara så fint väder som vi hade beställt. Nu blev det fint väder och nattens varmväder hade smält bort i stort sett all snön som varnats för under gårdagskvällen. Först ut var nog Ronny tätt följd av Leo sen trillade det in "bokstavsbärare" i strid ström. Men det var tyvärr flera som hade "glömt" sina plan hemma.Mats hade laddat med Glögg russin mandel och pepparkakor till de som hade tid att "samkväma" vilket ju var enkelt när man glömt sina plan hemma ;-)

Det pratades om någon riktigt fin Ripa-glögg . men den fick vi inte smaka.


Som tur är så var det lite snö kvar att leka i.
Enda klagomålet för dagen var nog kommentaren att Sten inte hade skottat sin parkeringsplats ;-)


På TV kan man ju se gamla godingar som exempelvis Sällskapsresan - JAG ÄR INTE RÄDD FÖR ATT FLYGA.


Första gången med "actionkamera" - det var en aning framtungt - och framförallt tungt för en så liten modell.
I denna gröten är gryn och inte snus
Gud bevare vårt konungahus.

God Jul och hej då - Vi kanske syns på Nyårsafton kl 10 i Färlöv hos KMFK.


SNYGG landning.
 
Fredag den 28 december och strålande solsken från en molnfri himmel. Då blir det förstås en runda ut på fältet innan något annat.

Lite jobb i stugan och tur längs stranden i solskenet. Vinka på grannarna.

Solen skiner lika fint så det blir en tur till Ripa även på hemvägen för att kanske få en bild med "action".

Och där på Ripa var ju grannarna som jag sett men inte känt igen en stund innan.
Och så kommer lite bilder från Owe : Hej! Tittade på Ripas bildsida med bilder från julafton mm. Kul att traditionen håller i sig! I går var vi och flög i Allbo-hallen, Broakulla, Johansfors (glasbruk) ca 7km norr om Emmaboda, Småland. En fin hall och många trevliga och duktiga inomhusflygare fick jag träffa. Tänk att ett så litet samhälle kan ha en sån fin idrottshall. Ha de/Owe
Åke skickar en hälsning på årets näst sista dag att han inte har slutat - men håller på att bygga Kluringar i parti till kommande säsonger i händelse att det inte finns fler Discovery på marknaden.
Årets sista måndag. Nyårsflyg med KMFK är en tradition men vanligen brukar det vara solsken - så icke i dag. Regn, blåst och lervälling men samma glada entusiaster och en laddad grill. Oxfilé eller rostbiff? Grillkorv eller grynkorv är precis lika bra i det här vädret. Jo - det flögs också av 3 piloter men tyvärr dåligt med foton.

Mats visade att man kan hövra och flyga baklänges - tyvärr var det inte kraft tillräckligt för något flyg mot vinden så det blev en kort tur.

Bengt hade lite bättre kraft i batteriet så hans motorseglare drog ett par rundor för att reta Mats som traditionellt försökte träffa med nyårsraketerna - träff var det nästan med den raketen som fastnade i leran och small nån meter bak Bengt.KMFK har tröttnat på de fläckvisa landhöjningarna och dragit plogen över fältet för att ha ett perfekt fält till nästa säsong. Om det är LIMBO-linor så är väldigt låga.