Direkt till 5 Knut 16 HK indoor plane #3 23 30   BILDÖVERSIKTEN

2013

Ett nytt år att fylla med modellflyg

Det är Kristianstad som flyger ut det gamla året men KIVIK som flyger in det nya!

Och man får kanske hålla med om att det är lite pinsamt att det är en gästflygare som är först upp på det nya året ;-)

Men vädret var väl mer lämpat för att trycka i sig ett par korvar - alternativt kalkonkorvar.
Grill och handvärmare. Och ett gäng korvflygare.


Det är högst frivilligt om eller hur många korvar man vill ha - alla är ju inte direkt sugna så här dagen efter ;-)
 
Owe har tillbringat lite regniga dagar med pilljobb. Hej! God fortsättning på 2013! Ja i dag på årets första dag blev #134,13" färdig. 13" syftar på spännvidden 330mm. Det är en leksak Wilks-Z som slaktats och inkråmet utgör RC-utrustningen, inkl. motor+propp som vägde 3,5g. Målet med ultraflyget var att det totalt skulle hamna på omkring 10g, och det lyckades som ses. Som syns har jag inte limmat fästhylsorna på kroppen för vingen, eftersom jag inte vet var TP skall bli förrän jag provflugit den. Klädsel är japanpapper av den lätta sorten, vikt 1g. Lipoacken är på 55mAh 1s, 3,7V så flygtiden blir kort tror jag. Vi får se om den flyger, skall till Svängsta den 5/1. Hälsningar från Owe
Onsdag, solsken och årets första semesterdag. En irrtur genom skåne för att konstatera att Hobbygården inte har öppet på förmiddagen när man passerar. Viking har en fin skylt men stängd grind och ingen som kan visa det fina fältet.
 

Skånehobby då? Stängt på onsdagar - ingen Dope till vinterprojektet i dag.

 Innan tur till Malmö för att lämna av barn barnen så blev det en flygning nästan vinstilla o klart
Trettonafton och fint väder. Anders lider av flygabstinens och uppmärksammade väderprognosen för att par dagar sedan.
Men det var inte många som nappade och svarade på forumet men det kom i alla fall några.Tips : Har man loggat in och kryssat för "kom ihåg" så kan man ha denna adressen som startflik eller favorit
http://ripamfk.com/index.php/forum/recent så ser man direkt om det är något nytt utan att behöva klicka så mycket.

Åke saknar aktiviteterna med barnbarnen så nu flygs det i stället när solen skiner. Korv grillas - ETT STORT TACK. 


Simon försöker som vanligt vara först men i medvinden får han se sig omflugen även om han fuskar och vänder innan fältet är slut ;-)
 

Hej! Här kommer några bilder från igår och Svängsta "airport". Den första bilden visar min flightbox som rymmer tre små "kärror" (Airbendern, Dart + 13"). 2:a bilden Ingmar Carlssons Spökflyg, 95g flyger låååångsamt, 3:e bilden visar alla flygarna med modeller och min box (jag hade redan packat ner mina) Mvh Owe


Hej !  Läste Owes bildreportage från Svängsta, han har trollat bort SMFF´s ordförande på bilden och ersatt henne med en vit modellåda. 
Owe Labero! / Mvh Mats

Väder för flyg? Det är det om man har rätt kläder och plan. Men man är rätt så ensam med hundarna.
Inte ens på stranden är det folk så det stör - men över Bornholm såg det ut att vara lite solsken.
"Tjugonda Knut" - då flyger man julen ut!
Grannen Vitas har varit "hemma" i Litauen för att fira jul och passade på att hälsa på en modellbyggare som säljer lite alster i "plug and fly" version. Detta planet har en spännvidd på 1200 mm och är byggt i skum. Vingen är skuren med tråd gissar jag och har en bra profil. Total vikt med ett batteri på 2200 mAh ligger gissningsvis på runt 500 gram så det är ett plan så går rakt upp med den lilla motorn på 50 gram, däremot är fartresurerna kanske inte de allra bästa. Ca 1000:- kostade planet färdigt att stoppa mottagaren i.


På Ripa var det full fart även i dag - på krossbanan alltså

Jag fick i alla fall flugit med tre plan i dag och det var inte mer vind än att den lilla inomhus FUNBAT klarade sig helt galant.

Skidor hade kanske varit att föredra men starter gick fint och även landning tills man kom till en svacka där snön lagt sig några cm.

Hjulen är nog att föredra när planet står i hatthyllan på bilen.

Tisdag den 15 januari. Strålande solsken och ingen vind - för en friherre var det perfekt att Åke till fältet och flyga.

Hej vilket väder men som sagt för små skidor o kornsnö skar ner direkt fick skotta för att komma upp och landningssträckan blev kort


Om man får slava och inta kan slita sig så finns det en bitande kall kväll att skära lite spryglar innan den vanliga fikastunden hos Evert. Mer om kakor finns på Svenskt modellflyg.Onsdag och full fart på inneflyget igen.

ja ja men och måååånga juniorer
Göran har byggt ett nytt fint inneplan

 
Lördag den 19 januari. En dag som övergick till strålande solsken och fint väder fram mot eftermiddagen. Tyvärr utan någon nytta för mig som var i sällskap och hade andra förpliktelser - typ slipa och måla - inte modeller utan badrum.
I alla fall så var det ett paket att hämta på A-livs. 187 spänn i postens avgift och moms kostade det att lösa ut men förhoppningsvis så är det helt rimliga pengar.

Originalet och kopian - Allt verkar grövre och tyngre på kopian men kordan är betydligt större så vi får se hur det visar sig på flygegenskaperna. Transportlådan verkar fin men till skillnad från EMBER så måste man med HK montera vingen före och efter flygning. Som nog syns på bilden så är det mycket mera V-form på EMBER II.  

"Battery not included" - som det brukar stå på leksaker. 4 st alkalin AA-celler behövs i sändaren som sedan används till att ladda det medföljande batteriet till flygplanet. I en hastig blick ser det ut som att det är samma typ av batteri med kontakt i båda planen men det ger sig när det blir dags för provflygning.
Söndag den 20 jan. Temperaturen sjönk ner mot minus 10 trots att solen sken - tyvärr inte från en helt molnfri himmel. Jag hade oturen att få grå himmel när jag flög och ett vitt depronplan försvinner snabbt om man inte är nära. Det andra planet med lite färg var det inga problem att se hela fältets längd. Kompisar - det har man inga den här årstiden ;-) Rådet "det finns väl självutlösare" testades men resultatet blev inget vidare. Det gäller att vara väl påpälsad för att trivas riktigt bra.


Att kratta upp en startbana är som sagt inget större problem om man bara har lite kraft i motorn. Landning innebär med största sannolikhet nosning efter ett tag men det blir fina propellermönster i snön ;-)
Sommarflyg - inomhus i alla fall för i dag är det onsdag kväll igen. 6 nya juniorer = frågor och entusiasm - när blir det uteväder?
Men gubbsen är lika glada att vara inne.Sent hem för Mats även om Magnus ställt upp bra med kidsen.


 
Lördag den 26 januari. I dag är det 15 grader varmare än i går morse men det känns knappt så. En förhoppning om att det inte skulle blåsa lite tidigare på förmiddagen fick mig att byta ordning på egen motion vid havet och hundarnas med flygplanet. FEL visade det sig när tårna började frysa redan efter en flygning. I dag var det "ground speed zero" vilket gjorde start och landning bekväma i snön. Lite lagom gas och höjdroder så var man uppe i luften och landningen var också helt utan rullsträcka. Struten visade i stort sett rakt sydlig vind i dag.

I väntan på varmare väder så är här en bild på strandbasketnätet som är klart att användas.
Söndag och ännu varmare än i går - till och med plus - kanske. Men på Ripa kan man ju flyga I ALLA VÄDER!


Onsdag den 30 januari - det ska bli storm i natt och Mats hälper till att vända på borden så att stormen slipper det jobbet.

Men ingen förväntad storm hindrar inneflyget i Degeberga.


Pelles nya Quicksilver - rackarns snabb som namnet säger.


Nilas har tagit över Kajs snygga Fresh dubbeldäckare.