Direkt till 6 13 Sportlov 27    BILDÖVERSIKTEN

1 Februari och prognosen lovar sol och fint flygväder ;-)
Först ut på fältet var förstås Åke som kunde flyga utan att lämna spår (i snö). Däremot så var borden tillbaka på benen på lördagförmiddagen då det som vanligt var dags att skylla på hunden för att komma ut och flyga.


3 feb. var helt fantastisk med strålande solsken och vindstilla efter en kall natt.

Det blev många flygningar med start och landningsförsök på en uppkrattad liten remsa. Det är inte helt enkelt att pricka helt rätt utan att hamna lite snett eller komma för långt fram ;-)

Slut för detta passet - men då kommer familjen Junander och tar över flygverksamheten.

Onsdag den 6 februari och inneflyg i Degeberga. Stora inneplan blev det flugit av klubbens veteraner Andersson och Erlandsson.


Premiärflugit med HobbyKings mini indoor plane #3 som väl får jämföras med Parkzone Ember. Det är förstås lite skillnad i kvalitet men priset förklarar skillnaden. Flygmässigt så är planen relativt jämförbara i hastighet och manövrerbarhet.


Sten avyttrar sin Ember till Pelle som får hjälp av pappa att montera batteriet och sköta laddaren.Det blev mycket fluget så batterierna han inte laddas i samma takt som de flögs slut.

Tur att det finns en klubbsimulator att leka med när batterierna laddas till Ember och Champ. 
Det kom ett brev på datorn...  Hej! Här kommer en sann historia som berör POSTEN. KL 13 en tisdag beställde jag från www.mlhobby.com en BL-motor med inbyggt ESC samt lipo`s och servon (3,7g). Nästa dag kl 15 fick jag ett polstrat kuvert i brevlådan avsänt ÖverKalix!!! Den byn ligger 10 mil norr om Luleå. Otrolig snabb leverans av Posten tycker jag. Bilderna visar # 137 Airbender 2, som har den från ML-Hobby inköpta Dualsky XM1812RTR-42kv2330 11g.
Dom som behöver "lätta grejer"
Till inomhusflyg rekommenderas att besöka ML-hobby. Airbenderns vikt blev totalt 82g. Airbender 1 lever än och flyger sakta och bra. /Owe
Ledig fredag och prognosen sade snö och moln med frisk nordlig vind. Men prognosen sade fel - det vara en stund strålande solsken och nästan vindstilla.
 
Det är inte helt enkelt att få perfekta landningar - denna blev en meter för kort och då blir det kullerbytta mot slutet.

Söndag och Mats sökte lekkamrater på klubbens forum.  Men det verkar inte som att det kom någon så bilderna är väl tagna med självutlösare?


Minus ute men varmt inne med spisen igång.
I går var det fettisdagen och i morgon är det alla hjärtans dag men i kväll är det inneflyg i Degeberga.

HA! Min Ember är mycket finare än din!

Ska jag visa dig hur man flyger....

Det är bäst att SE UPP för Skovbyegrabbarna.

Och så har vi den trogna supporterskaran som hellre berättar än visar hur det ska gå till ;-)


En och en halv timme intensiv flygning - då är det tur att man kan sitta ner den sista flygstunden.

Glöm inte att fixa en fin frukost till mamma i morgon på alla hjärtans dag -
så kanske det kommer en ny leksak vad det lider .........
 
Sportlov som vanligt vecka 8 i södra Sverige och då kan man satsa på information till skolungdomar som är lediga. Snobben har som vanligt tisdagen som aktivitet men i år var det första gången i Tianshallen i Bromölla i stället för klubblokal och centrumhus i Nymölla. Det var Lucytävling som fick ungdomarna att dra ett varv för mycket på gummisnodden.


Lika traditionsenligt är Ripa i Kristianstads idrottshall men i år blev det Arenan som var lokal.
De lätta planen är sköra så de passar bäst i luften.
Lite CA-lim och tålamod så är en fena räddad.


Då blir man gla men Pelle vill uppgradera till en Champ.

Per filmade som vanligt - hoppas att vi kan länka upp resultatet snart.


Hem och laga efter Arenan och sen full fart till Idrottshallen i Degeberga för onsdagens förlängda pass.

Första bilden i kväll är på en snygg "crop duster" byggd av Örjan Björnsson och flugen av nye ägaren Leo. Här är det ett plan på 2 meter spännvidd med rejäla resurser. Aningen svårare att flyga än en Champ kanske?
Det är tur att det är lite skollov så att man kan ta ledigt och skylla på barnen ;-)Pelles Ember har fått en ny motor efter problem i Arenan. Troligen kolen som var slut men som tur är så finns allting som reservedel till Parkzones plan.

Här har vi en närbild på "monstret"

Mat
s kände sig inte helt "safe" med kameran och planet komma flygande rakt mot honom i den lilla salen ;-)

Torsdag - vem har modellflyg i dag? Jag måste ha missat det till stor förtretelse för Simon. Men alldeles intill var det folkrace och titta vem som har sportlov - Mats knäckte bilden på en halv sekund. På Everöd var det också sportlovsflygning men vi missade tyvärr flygningen med 10 minuter på grund av Folkracet - men det går fler tåg när vädret blir lite varmare.

[19:53:56] Patrik Gertsson: Är det en bandit som du känner igen?
[19:54:16] Patrik Gertsson: Skolungdomarna blir bara äldre
[19:56:05] Ripa Mats Erlandsson: Första blicken sa Erik Sörliden, men naej det kan inte vara Erik, ledtråd?
Onsdag den 27 februari. Vilket fint väder vi har med sol och rimliga vindar - men tyvärr ingen ledighet förr än på lördag och då får vi hoppas på att det inte blir allt för blåsigt. En dag kvar i februari och i kväll är det inneflyg i Degeberga.


7 juniorer i kväll - och några gamlingar förstås


Simulatorn är skoj - men målet är ju att flyga "på riktigt".
Far och son.............

Och lillebror är så bra på simmen att det väl får bli riktigt flyg när utesäsongen drar igång snart.