Direkt till  6 MRFS 7 8 9 10 11 12 Kivik 20 år Ripaveckan Åhus 25 år 31 BILDÖVERSIKTEN

JULI - och månadens första bilder kommer från Mikael H.

Ny strut för att se om vinden vänder. En på staketet till X-banan har diskuterats så att man inte behöver vända sig om att titta när man flyger, men detta är nog ett utbyte av den gamla utslitna.
En Telemaster 66!
En riktig klassiker men kanske inte så vanligt i Sverige?

`Det finns riktigt gamla byggsatser att hitta på nätet men även nytillverkade ARF
Den finns i många storlekar om man vill ha en liten i bakrutan eller en stor att bogsera med. 24" till 8' eller linstyrt?

Och en glad pilot

Anders verkar ha skaffat en sändare för mera "avslappad" flygning. Rita in rutten och tryck på "vinkelpil"?

En riktigt fin motsolsbild.

3 juli och massor med folk på grillkvällen.
 
Lördagen den 6 juli och i dag passade det at besöka Malmöklubben som har sin årliga flygdag med tillbehör.

Flera bilder finns!
Hej

Här kommer några bilder till dagens bildreportage från oss som gärna åkt till Malmö på meeting i dag, men fick välja att jobba på fältet för att få allt färdigt inför årets Ripaläger.

Ny välkomstskylt med välkommen åter hälsning har monterats i dag.
Gräset har klippts på camping och lägerplats.
Depån och taxi-banan har bevattnats under dagen.
Sex nya säckar med "LÖK" bidrag har packats för leverans.
Nya depåstolar har köpts in, veranda borden har fräschats upp med ny lasyr.
Jonny Ekdahl, (Den flygande snickran från Blästorp) monterade nya fönster i depåstugan i torsdags, i dag har dessa försetts med nya bleck och plåtfoder på utsidan, samt nya allmogefoder på insidan 
Mvh  Micke, Björn, Anders, Mats 
 
Hej! Här kommer några bilder på Lars Westin från Tranås MFK, detta när han premiärfflög sin nya Mustang. Lars anlände under lördagen som första gäst till årets Ripaläger. Mvh Mats


Har Mats hittat snabbknappen på kameran?


Måndag kväll på Ripa. Lördagens grillmästare från Malmö! Här har vi kanske kocken till Ripaveckans BBQ ;-)

Anders får nog ta det lite lättare med spriten - tankad och klar!
Razzel och brum är annat än kvaddar och UAVer
Mats har mycket att stå i - "jag har INGENTING att flyga med" - vad kan man annat än att erbjuda det man har så att han i alla fall får någon pinne i loggen.....Villands Ryttarklubb ligger någon kilometer norrut väl?


Är det betslet som blivit handtag till meklådan ;-)


Rejäla brädor och fastsättning på många ställen så blir grejorna på plats även om polisen skulle vilja vända upp och ner på ekipaget och skaka. Precis så ska det se ut om man är proffs!En service av stift och lite smörjning av kolvar och cylindrar dagen innan sen är det "bara" att montera tanka och flyga.

En logg så att man efter flygning kan se
max ström till servon 4A
total förbrukning under passet knappt ett par hundra mAhThunder - vilket underbart ljud det är från en 5-cylindrig 4-takts  MOKI.

Anders ger sig inte - i sommar blir det massor av pinnar i loggboken.

En gammal "hyllvärmare" fick plats i kärran.
Mustang a la Reno - Red Dago
Trä - depron - papper och mylar i kvalitet från Tjeckien.
Det är ett land som producerar mycket hög kvalitet av formad depron, elmotorer och andra skoj leksaker för modellentusiaster.
Tisdag förmiddag - gräsklippning och lite udda fåglar i luften.


En Parapente - skärmflygare - "Karlsson på taket" hittade ut till fältet under natten och övernattade i ett litet tält för att ta en långrunda på två och en halv timme innan termiken startat och gör luften orolig.
 
Sista korvonsdagen före Ripaveckan En uppklippning för att visa inflygnings-stråket som ska användas för att inte flyga över campingen. Större hål fylls igen med jord men det är inte jämnt för att kunna landa på uppklippningen.


Väder var det i dag så det räckte. För Leos "Friggocessna" ..Mats har varit på Skånehobby och investerat i ett nytt segelplan som för tillfället är friflygande men vem vet om det kommer att hamna lite styrmedel i det - om det blir tid över för att mecka nån gång.........

Det var en del "morfar får prova" och det var flera andra farbröder som gärna ville visa hur man ska hålla i planet när man kastar.ÄNTLIGEN - korv och fika
Signe kom snabbt på att nya fina uterummet var konverterat till hangar och fullt med plan så det var till att krypa in i gamla skjulet för att fika.

Svärdet i stenen har man ju hört talas om - och det var många som försökte dra upp en stängselpinne som skulle flyttas för att få en rak linje på avspärrningen. När många hade ryckt och ruckat så kom Uffe och visade att det var hur lätt som helst ;-)
Torsdag eftermiddag - i dag var det riktigt behagligt jämfört med gårdagens vind och kyla.

en barfotad Nermfors går in för landningFredag - i kväll lär det komma lite folk. Lisa har hissat vimplarna på infarten och satt upp flygplan med vägvisning till infarten.
Efter lunch står solen högt och vinden är borta så temperaturen har stigit till "siestaläge".
Hundarna och Leo tar igen sig i skuggan men på flygraukan ligger det folk i solstolar och suger i sig UV-strålar.Lasse ska testa nya landstället ser det ut som.Robban håller sig på behörigt avstånd...........

Vem tusan har klippt banan på fel ställe! Det skulle ju vara klippt där man landar.
Robban vågar sig fram när vispen i nosen har stannat.

"Metspö" på radion - eller är det en tältpinne?

Mycket roligare för pengarna kan man knappast få än med en FUNBAT - eller några stycken.........

Robban rastar jycken.

LÄNK TILL BILDER FRÅN RIPAVECKAN
Onsdag den 24 juli - ordningen är återställd ;-) Korvflygning i vanlig ordning.


Martin har hittat hem till Sverige med segelplanet.

Håkan flyger Heli

Men vem flyger Combat?
Fredag den 26 juli vid lunchtid. Ett helt öde modellflygfält förutom några tomma husvagnar.

Veckan har varit varm och torr så gräset har inte haft någon chans att växa - till skillnad från ogräset som har djupa rötter...

Mycket jobb har det blivit och inget flyg förr än i dag som är extra ledig efter beredskap. Simon har det svårt att hänga med i värmen.


Lördag den 27 på eftermiddan.  Mats kan äntligen ta det lugnt efter en ansträngande Ripavecka med efterdyningar.

Nu ska den fina Multiplexen testas efter ombuggnad med "äkta" Spektrummodul som kan väljas in via en vippbrytare på fronten av radion.


Och så förstås en flygtur - fast med gamla 35 och en riktigt lång antenn till en Kyosho el-Calmato Sport-som fått riktigt bra liv efter byta av den trötta 15C acken till en ny med +90C.
Nu är det liv så att det går att rolla!

Sista korvflygarkvällen i Juli 2013 - var vädret betydligt trevligare än vad vi upplevt ett par gånger det senaste dygnet..

Översvämning har man sett på trafikskyltar bland annat i  Åhus. 

I stället kunde man se Mats flyga med sin MPX Parkmaster.Poserandes en massa gånger mellan fotograf och depå med bara någon enstaka bild i någorlunda rätt del av sekunden.

Klart bättre med kanonen var ju Mats som på samma passage lyckades med att knäppa många bilder varav tre här nedan.Har han gyro i kameran månne? Leo med två nya alster.

En Corsair med soppatorsk

och en frigolitbit av det fräckare slaget som fått knutor i strömtillförseln men ändå lyckades med en flygning med utfällda ställ och en riktig smörig landning.
Johan Olsson

Lite senare inkomna bilder från Johan Olsson.

Anders och Micke kör flermotorigt .......
Efter lyckad landning med svullet batteri och slappa ställmekanismer. Lite CA-lim fixar det mesta - men inte LiPo..