Direkt till 10  BILDÖVERSIKTEN

Mars 2018

Mars första flygdag på Ripa blev för de flesta tisdagen den 6 mars, men Stafffan hade varit ut redan på söndagen och skickat en bild på FB

Mats hade varskott om sitt flygsug redan förra veckan och då var det måndagen som hade bäst prognos men det sköt sig fram till tisdagen.
8,33 plingade det i min messenger och Mats hetsade att han var på gång. På gång innebär i Mats fall att han just vaknat och ska äta, klä sig med mera.
Laddat hade han gjort tidigare påstod han. 09,00 la jag ut en blänkare på FB att det var solsken och folk på väg till Ripa
Efter att ha tankat bilen och varit en sväng på Kvantum så var jag på fältet kl 09,39 och skickade en bild på ett perfekt renblåst flygfält.
Det kom lite respons från olika håll om att komma ut och flyga lite senare.Bilden visar mina båda Skipper som trivdes som fåglarna i skyn.
Den grå till vänster är ett "soplockefynd" enligt Mats som syftade på bakluckeloppis.
Skipper XL som visade sig flyta helt underbart i luften. Det kändes som att den flög saktare och hade en betydligt lägre startfart och startsträcka än lillebror.
Mats försökte filma lite.


Mats är lycklig och beskriver känslan som att "flyga Lajban"In på finalen med fulla klaffar ute.Mycket tid går åt att hålla koll. Vad kommer att hända med de nya drönarreglerna från TS?
Har någon skrivet på forum eller ska man ringa direkt och fråga om det som bara kommer som antydningar från förbundet.In i pilotrutan! Nästan den enda plats med lite snö. Mats har döpt den till Tallhyddan.Är det en sådan här som kallas för kavaljerstart? Vackert är det knappast.När solen stod i Zenith kom även Kaj på besök - Mats "simulerar?"- Men hans plan står på markenKaj gör en PRO-startNär även Mats åkte vidare så var Kaj kvar med sin mobil.

De båda Skipperna fick flyga i nästan vindstilla för omväxlings skull. XL var nog en aning baktung och den gråa färgen är totalt värdelös om man inte har syn som en 16-åring.Anders kom från Österlen där de är ännu mera insnöade. Det var först förmiddagens upprop på FB som fick fart på laddaren i Hammenhög.Så långt bort ska man ju inte flyga. Nära kameramannen om det ska bli en bra bild. Vi får skylla på ett alldeles för stort fält?Lite närmare till fältet har nog Jörgen och han är en av de flitigaste piloterna i klubben

Den förste på fältet saknar cykelväder så det fick bli en långrunda i skogen till Gropahålet och längs kusten tillbaka - ca 8 km

Det blir nog flera kustbilder än flygbilder. Den här pelaren ska nog ha en liten lampa för att lotsa båtarna rätt in i ån - på andra sidan ån är det en isklumt som nog är tio gånger större.

hej, några bilder från min lilla kompaktkamera, bra flygväder och några besökare på fm. mvh  Staffan