Skolflyg
FLYGSKOLAN
|
|
Planet väger mellan ett halvt och ett kilo. Planet är gjort av skumplast i en kvalitet som är mycket starkare och segare än den isolering som den liknar. Materialet är också lätt att reparera (limma ihop) om man skulle olyckas.
Inneflygplan med elmotor : Denna modellen är mycket mindre och framförallt mycket lättare än de andra modellerna för att kunna flyga sakta i lokaler typ idrottshallar - handbollsplaner. Genom att programmera radion kan man göra så att planet är tämligen lätt att flyga men platsen är begränsad så det känns stressigt de första gångerna om man inte har flugit och är duktig ute. Även om man är en väldigt duktig pilot ute så är det inte säkert att man tycker att det är lätt att flyga inne. Planet väger ca 200 gram och är byggt efter ritning utan byggsats så att det ska vara billigt och ganska enkelt att laga om det går sönder. Den största faran med inneplan är om man krockar med andra så att propellern skadar det korsande planet. Be att få vara ensam i luften några minuter om du ska prova. V-form på vingen : Det blir lite som en gunga så att planet kommer att lägga sig rätt i luften av sig själv.
Lyftande vingprofil : Om planet går för sakta kommer nosen att gå ner så att planet dyker och ökar farten. Farten gör att vingen får lyftkraft så att planet själv rätar upp sig och får en lagom fart. Om farten blir för hög stiger nosen och då kommer planet att bromsa hastigheten.
RC-Simulator :
Det är en billig erfarenhet. Man kan träna på det grundläggande för att få "spakvana", men man kan också senare träna avancerade manövrer utan att riskera sin fina modell. En annan stor fördel är att man kan träna på simulatorn även när det är mörkt, klatt, regnigt och blåsigt utomhus. En enkel simulator som ser ut som en RC-sändare men kopplas till datorn med USB. Vill man ha lite mera avancerade program och nästan fotokvalitet på bakgrunden så kan det kosta lite pengar men inte mer än ett flygplan.
|
|